GVB halen

Leer golfen bij P&P Golf!

Bent u ook enthousiast geworden om ook te leren golfen? Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk. Hieronder informeren wij u in stappen hoe u baanpermissie, GVB of een handicap kunt behalen.

Baanpermissie

Het behalen van baanpermissie is voor iedereen mogelijk. Individueel of in groepsverband kunt u golflessen volgen bij de golfprofessionals van P&P. De baanpermissie wordt vergeven door de golfprofessional wanneer u vaardig genoeg bent om verder te gaan oefenen in de baan. Met een baanpermissie van P&P kunt u spelen op de Par 3 baan. Heeft u baanpermissie behaald bij een andere golfschool of golfbaan dan kunt u op onze Par 3 baan spelen.

Theorie-examen

Na het behalen van baanpermissie, kunt u theorie-examen doen bij P&P om vervolgens een echte golfhandicap te gaan behalen. Iedere maand kunt u zich aanmelden voor het examen.
Voorafgaand aan het theorie-examen kunt u een regelmiddag / avond volgen. Middels een duidelijke Powerpoint presentatie worden de golfregels aan u uitgelegd. U kunt zich voorbereiden voor deze regelmiddag / avond en het theorie examen met het boek ‘golfregels voor startende golfers’. Dit boek is te verkrijgen in de golfshop.

Wil je alvast eens oefenen? Kijk dan op de site van de NGF waar je kunt oefenen op regelvragen en het examen.

Handicap behalen

Nadat u eenmaal baanpermissie heeft en uw theorie-examen heeft gehaald kunt u de baan in gaan voor een handicap. U kunt dan een qualifying kaart gaan lopen. Bij een score van 18 of meer stablefordpunten begint u met handicap 54. Daarna is het leuk om uw golfhandicap verder te verlagen.
Om uw handicap te registreren kunt u lid worden van Stichting P&P Golf.